יום ראשון, 21 בפברואר 2016

שבת בבוקר...רגוסה, שקדיה ואריזת מתנה

היתה לנו שבת מצויינת,
רגוסה - השוקולד האהוב עלי 
עשה עליה לארץ משוויץ,


ואני בדקתי איך הוא מסתדר בתוך בצק פריך.
(מצויין מסתבר)
בדרך כלל אני אופה מהבצק הזה גלילות תמרים ואוזני המן (אוטוטו)
אבל רז ואור אוהבים אותו ממולא בשוקולד.


דבר ראשון:
להכניס את הרגוסה למקפיא כדי שלא יימס באפיה.

לבצק: חצי כוס סוכר
                 200 גר' חמאה רכה
              שקית אבקת אפיה
            שקית סוכר וניל
                 חצי כוס מיץ תפוזים
        חצי קילו קמח

בפודפרוססור עם להב פלדה לערבב את החומרים לפי הסדר,
לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה.


לרדד
ולעטוף את הרגוסה הקפוא בבצק


לאפות כרבע שעה
 בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס,

טעים, טעים, טעים!!!


בהשראת השבוע האביבי
(שלא לומר קייצי) שהיה לנו,
הכנתי אריזות מתנה חדשות לחנות




ועוד הספקנו פיקניק קטן
מתחת שקדיה פורחת.



שבוע מתוק
שיהיה לנו!

(ולמחפשים רגוסה, מוכרים אותו בטיב טעם, יוחננוף, חצי חינם
וברשת חנויות טסה)


4 תגובות:

  1. נזכרתי בגלויה השוקולדית...

    השבמחק
  2. סיפור קטן על הרגוסה והשוקולדים עם האגוזים הישר משוויץ-
    במלחמת העולם השניה היה מאוד קשה להשיג פולי קאקאו כדי לייצר את השוקולד, אז הם הגו רעיון גאוני והכניסו לשוקולד אגוזים (שהיה יותר קל להשיג) וכך נוצר השוקולד הזה :)
    http://www.camillebloch.ch/en/company-history.html

    השבמחק
    תשובות
    1. אכן גאוני, מתה על שוקולד ואגוזים. תודה!

      מחק